Welke plekken moet je hebben bezocht in Madrid?

Natuurlijk, je hebt in Madrid het koninklijk paleis Palacio Real. En, niet onbelangrijk, het voetbalstadion Estadio Santiago Bernabéu, de thuishaven  van het wereldberoemde Real Madrid. Vergeet niet dat er veel meer te zien en te doen is tijdens een meerdaags bezoek aan de Spaanse hoofdstad. Bijvoorbeeld de kathedraal waar koning Filip VI in het huwelijksbootje stapte en  een rondleiding in de arena van de stierenvechters.

Plaza de Toros de Las Ventas

Stierenvechten is populair bij Spanjaarden. Een overweldigende arena vind je in de Madrileense wijk Guindalera, aan de oostkant van de Spaanse hoofdstad. De naam: Las Ventas. In het stadion kunnen ongeveer 25.000 mensen. De ‘stierenring’ is iedere dag geopend voor rondleidingen. Een kaartje kost 14 euro per persoon. Kinderen onder de 5 jaar mogen voor niets naar binnen. Geen tour? Van buiten ziet het Las Ventas er adembenemend uit.  Zelf een stierengevecht bijwonen? Van eind maart tot oktober zijn er iedere zondag stierengevechten. Check de website voor de kaart verkoop. Metrohalte: Ventas. 

Círculo de Bellas Artes

Voor het beste uitzicht over Madrid moet je bij The Círculo de Bellas Artes zijn. De toegang tot het dakterras en voor tentoonstellingen kost 4 euro. Zeker de moeite waard. Vanaf het terras heb je een helder zicht over de straten, tuinen, eeuwenoude gebouwen en monumenten van de Spaanse hoofdstad. Op zomerse dagen kan het ‘s avonds behoorlijk druk zijn, want het is een van de beste uitkijkpunten van de stad. Het Círculo de Bellas Artesis een belangrijke speler in de Madrileense culturele wereld. Bijvoorbeeld op het gebied van kunst en literatuur. in de buurt: Sevilla en Banco de España. 

Real Basilica de San Francisco el Grande

Niet ver van het Palacio Real ligt de basiliek Real Basilica de San Francisco el Grande. Vanaf het koninklijk paleis is het ongeveer een kilometer lopen. Metrohaltes in de buurt van de basiliek zijn: Puerta de Toledo en La Latina. Het gebouw ziet er van buiten niet heel spannend uit. In de basiliek is een klein museum, met informatie over pauzen en kardinalen. Het hoogtepunt is de binnenkant van de kerk. Met eeuwenoude beelden, schilderijen en meubels. Je kunt er zelf rondlopen of aan de hand van een gids. Een kaartje kost drie euro. Met een groep krijg je een euro korting. Kijk voor een bezoek wel goed naar de openingstijden van de kerk.  

Real Basilica de San Francisco el Grande alleen op bepaalde dagdelen geopend. De openingstijden vind je hier

Catedral de Sta María la Real de la Almudena

Koninklijk paleis Palacio Real en de meest bekende bekende kathedraal van Madrid, Catedral de Sta María la Real de la Almudena, zijn buren. De kathedraal is gebouwd aan het eind van de negentiende eeuw. Niet in gotische stijl, zoals de meeste Europese kathedralen, maar strak zoals als het paleis. Catedral de Sta María la Real de la Almudena vormde het decor voor het huwelijk van koning Felipe VI in 2004. De toenmalige kroonprins trouwde voor het oog van de wereld met Letizia Ortiz Rocasolano. De kathedraal is dagelijks geopend en gratis toegankelijk. Metrostation: Opera.

Plaats een reactie