Wat is de beste periode om Madrid te bezoeken?

Neem voor een bezoek aan Madrid luchtige en zomerse kleding mee. De temperatuur in de Spaanse hoofdstad kan behoorlijk oplopen. Zeker in de zomermaanden. Beste periode om te gaan is april/mei en september/oktober. Dan zijn de temperaturen aangenaam en de kans op neerslag klein. Die maanden zijn qua toerisme de drukste perioden.

In de maanden juni, juli en augustus kan de temperatuur oplopen tot ver boven de dertig graden. Niet de meest ideale omstandigheden als je veel wilt zien in korte tijd. De meeste regen valt in november en maart. Dat is geen probleem als je bijvoorbeeld voor de musea komt. Zoals het Museo del Prado, Museo Thyssen-Bornemisza en Centro de Arte de Reina Sofia. De wachtrijen zijn korter en het is minder druk in de musea en restaurants dan in bijvoorbeeld april.   

Madrid ligt in het midden van Spanje. Niet aan de kust, zoals Barcelona, Valencia en Malaga . Dus verkoeling zoeken in de zee is er niet bij als het heet is. Het kwik kan in juli en augustus oplopen tot veertig graden. Sommige restaurants sluiten zelfs in die periode hun deuren. Want het is veel minder druk dan in de maanden mei en september. Veel Madrilenen trekken er in de zomermaanden ook op uit. Bijvoorbeeld naar de kust langs de Middellandse Zee of Atlantische Oceaan.

De grootste kans op neerslag is in de wintermaanden. Maar de kans op bijvoorbeeld regen is een stuk kleiner dan in veel andere Europese steden in die tijd van het jaar. De gemiddelde temperatuur in december en januari ligt ongeveer op tien graden. In augustus wil het nog wel eens flink onweren. Bijvoorbeeld na een warme dag. Ongeacht het jaargetijde: neem dunne kleding en bijvoorbeeld slippers mee. Want ook in de maanden dat de gemiddelde temperatuur iets lager ligt en de kans op neerslag groter, laat de zon zich voldoende zien.

Plaats een reactie