Waar vind je de beste tapas bars in Madrid?

Waar in Madrid vind je de beste tapas bars? Spanjaarden eten de kleine gerechten en snacks het liefst bij een borrel. Wat later op de avond dan de meeste andere Europeanen gewend zijn. Kijk vooral verder dan de patas bravas en omeletten, want bij de meeste restaurants en bars staan meer bijzondere hapjes op de kaart. Ga voor de specialiteit van het huis!

ENTRE CACERES Y BADAJOZ: Klein, maar fijn. Dat is tapas bar Entre Caceres y Badajoz. Vergeet de drukte in de zaak, want het eten is van behoorlijke kwaliteit en de prijzen zijn laag. Bij ieder drankje dat je bestelt, krijg je een tapas er voor niets bij. In aangrenzende ruimten kun je uitgebreider eten, maar dat is eigenlijk niet meer nodig als je in de klassieke Spaanse bar een paar hapjes achter de kiezen hebt. Entre Caceres y Badajoz is een populaire spot, voor zowel toeristen als locals. Metrohaltes: Manuel Becerra en Lista.  Adres: Calle de Don Ramón de la Cruz, 109, 28001 Madrid

CALLE CAVA BAJA STREET – Ten zuiden van Plaza Major ligt de bruisende straat Calle Baja Street. De even nauwe als sfeerrijke straat staat bekend als de ‘tapas straat’ in de Spaanse hoofdstad. Waarschuwing: je komt ogen, oren en smaakpupillen tekort. Eigenlijk maakt het niet zo veel uit waar je naar binnen stapt. De hele straat zit vol met barretjes die voornamelijke Spaanse gerechten en smaakvolle wijn serveren. Dagelijks is het na 21.00 uur gezellig druk in Calle Cava Baja Street. Heb je geen trek? Dan is het alleen al de moeite waard om door de straat heen te wandelen.

MERCADO SAN ILDEFONSO – Voor een bijzondere eetervaring moet je in de hippe wijk Malasaña zijn. Bij Mercado San Ildefonso. Het bijzondere: het is een onvervalste straatmarkt. Je vindt er meerdere kraampjes met eten, doorgaans verse producten uit de omgeving van Madrid. In het gebouw zijn er genoeg plekken om te tafelen. Bijvoorbeeld op de twee terrassen. Gemiddeld ben je tussen de 10 en 20 euro kwijt voor eten en drinken. Mercado San Ildefonso ligt op een steenworp afstand van Museo Municipal. Metrohaltes: Tribunal of Chueca. Adres: Calle Fuencarral, 57, 28004 Madrid 

CASA TONI – Van de buitenkant ziet de tapas bar er een beetje smoezilig en ongeorganiseerd uit. Bovendien klinkt de naam eerder Italiaans dan Spaans. Neemt niet weg dat je er goed terecht kunt voor een biertje en snack. Of dat nu aan het begin van de avond is of middenin de nacht; na een avond stappen of een wandeling door het park. Voor nog geen tien euro eet en drink je als een vorst. Adres: Calle de la Cruz, 14, 28012 Madrid. Metro: Puerta del Sol of Sevilla. 

Plaats een reactie