Tip: Slenteren over vlooienmarkt El Rastro

Ieder zondagochtend is in Madrid vanaf 08.00 uur de zogeheten Mercado del Rastro (El Rastro), de bekendste vlooienmarkt in de Spaanse hoofdstad. De straat Calle Ribera de Curtidores wordt omgetoverd tot een levendige markt waar je de meest bijzondere spullen kunt kopen: van tweedehandskleding tot eeuwenoude kunst. De markt is iedere week, uitgestald ten zuiden van de metrostations La Latina (line 5) en Tirso de Molino (Line 1).  

Straten en pleinen waar je de markt kunt vinden zijn: Plaza de Cascorro, La Ribera de Curtidores en Ronda de Toledo. In de vele marktkramen zijn er niet alleen traditionele Spaanse tapas en ingrediënten verkrijgbaar, maar ook bijvoorbeeld bloemen, juwelen, antiek en kleding. In de zijstraatjes rond de markt zijn tal van kunstwinkels te vinden. Een aanrader om een ochtend over El Rastro te slenteren, langs marktkramen met een bonte verzameling spullen. Let wel op dat het behoorlijk druk kan zijn. De politie waarschuwt voor zakkenrollers. Houd je waardevolle spullen dus goed in de gaten.  

Een wandeling over El Rastro is goed te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Estadio Vicente Calderon, het voetbalstadion van Atletico Madrid, na Real Madrid de tweede club van de stad. Vanaf  Plaza de Cascorro naar het stadion is het ongeveer 20 minuten lopen. El Rastro ligt in de wijk La Latina, een van de oudste wijken van de stad. De kronkelige straten en steegjes maken het gebied tot een fraai labyrint. Je kunt er na een bezoek aan de markt in een van de vele tapasbars goed terecht voor een smaakrijke maaltijd, biertje en gin tonic.

In La Latina ligt ook Iglesia de San Isidro aan Calle de Toledo  37.  Een kerk met indrukwekkende torens, gebouwd in de zeventiende eeuw. Beste manier de wijk te ontdekken is wandelend. Neem de metro naar station La Latina (line 5)  of Tirso de Molino (Line 1). De markt is alleen op zondag geopend.

Plaats een reactie