Madrid, stad voor de voetballiefhebber

Voetballiefhebbers komen volledig aan hun trekken in Madrid. De Spaanse hoofdstad telt twee topclubs. Natuurlijk Real Madrid, een van de beste clubs ter wereld. Met het Estadio Santiago Bernabéu als wonderschone thuishaven. En Atletico Madrid, dat wedstrijden speelt in het Vicente Calderon. Het kleinere Rayo Vallecano is de derde club in de stad.  

Bij een koninklijke voetbalclub hoort een passend stadion. Estadio Santiago Bernabéu behoort tot de mooiste voetbalstadions van Europa. Er kunnen meer dan 85.000 mensen op de tribune. Het stadion ligt aan de noordkant van Madrid. Tickets voor een wedstrijd, om bijvoorbeeld sterspeler Cristiano Ronaldo te zien, zijn vrij prijzig. De beste manier om  Estadio Santiago Bernabéu te verkennen is met een uitgebreide tour. Ticketprijzen: 19 euro voor een volwassene, 13 euro voor een kind (tot 14 jaar). Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 19.00 uur. De metro (lijn 10) stopt voor de ingang van  Estadio Santiago Bernabéu. Halte: Santiago Bernabéu. Adres: Av de Concha Espina, 1, 28036 Madrid.

Estadio Vicente Calderón – Atletico Madrid speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Vicente Calderón. Het stadion ligt op de oever van de rivier Manzanares. Ten zuiden van het centrum van de Spaanse hoofdstad. Vicente Calderón is goed te bereiken met de metro. Het dichtstbijzijnde station is Pyramides (line 5). In het museum naast het stadion kun je alles vinden over de historie van de club en de gewonnen titels. Voor een kaartje betaal je 6 euro (volwassenen); kinderen betalen 3 euro. Openingstijden: van dinsdag tot zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur. Een tour in het en rond het het Vicente Calderón kan ook. Kijk voor meer informatie op de website. Adres: Paseo de la Virgen del Puerto, 67, 28005 Madrid. 

Rayo Vallecano – De derde profclub van Madrid is Rayo Vallecano. Het stadion heet Campo de Fútbol de Vallecas en ligt in de wijk Vallecas. De knusse arena ligt ten zuidoosten van het stadshart. Naast het stadion ligt metrostation Portazgo (line 1). In Campo de Fútbol de Vallecas kunnen bijna 15.000 duizend toeschouwers. Adres: Calle del Payaso Fofó, s/n, 28018 Madrid. 

Plaats een reactie