Hoe reis je het voordeligste naar Madrid?

Vlieg je voor een citytrip naar Madrid? Vliegveld Barajas is veruit het grootste en bekendste vliegveld van Madrid. Groot voordeel: de internationale luchthaven ligt op slechts twaalf kilometer afstand van de Spaanse hoofdstad. Vliegen is dus een goede optie. En dat hoeft niet prijzig te zijn. Budgetvliegmaatschappijen gaan dagelijks vanuit verschillende Europese steden naar Madrid. Bijvoorbeeld EasyJet, RyanAir, GermanWings en AirBerlin.  

Luchthaven Barajas Airport

Hoe kom je van Barajas Airport het snelst, makkelijkst en goedkoopst in het centrum van Madrid? Metrolijn L8 verbindt het centraal station Nuevos Ministerios met de luchthaven van de Spaanse hoofdstad. Op het vliegveld zijn twee metrostations. Genaamd Aeropuerto T1, T2 y T3 (terminal 2). En, Aeropuerto T4 (terminal 4). Vanaf Nuevos Ministerios kun je de reis verder bepalen. Bijvoorbeeld met de metro of trein naar een andere stad.

Een andere optie: met de bus van het vliegveld naar het centrum. Bijvoorbeeld bus 200. De stadsbussen volgen elkaar in hoog tempo op. Dus je hoef vaak niet heel lang te wachten. Nadeel is wel dat je er soms lang over doet. Want de wegen van Barajas Aiport naar het centrum van Madrid zijn meestal erg druk. Voordeel: je betaalt slechts een paar euro voor een rit. Andere buslijnen die het centrum met de luchthaven verbinden: 101, 822, 824, 827, 828. Of neem de Express, die je bijvoorbeeld voor 2 euro naar het treinstation Atocha of Plaza de Cibeles brengt. Een taxi kost ongeveer 30 euro.    

Madrid is ook met de trein en auto goed bereikbaar. De stad beschikt over twee treinstations voor de langere afstanden. Dat zijn Atocha (zuiden) en Chamartin (noorden). Op Chamartin komen treinen aan uit bijvoorbeeld Frankrijk en het oosten van Spanje. Atocha is het station waar treinen uit buurland Portugal en hogesnelheidslijnen (AVE) uit bijvoorbeeld Barcelona en Sevilla binnenkomen. Zowel overdag als ‘s nachts. Hogesnelheidsvervoerder TALGO verzorgt de internationale treinreizen. Bij station Atocha is een monument opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op 11 maart 2004. 

Plaats een reactie