Het Palacio Real

Een van de smaakmakers in Madrid is het Palacio Real. Oftewel, het koninklijk paleis, dat nog altijd fungeert als werkruimte van de huidige koning. We geven je alvast mee: je ontkomt tijdens een trip in de Spaanse hoofdstad niet aan het paleis. Het is een van de grootste koninklijke paleizen op het westelijk halfrond. Bovendien is het statige onderkomen omringd door fraaie waterpartijnen, tuinen en parken. Zoal Campo del Moro en Jardines de Sabatini. Metrohaltes Opera en Plaza de Espana liggen op loopafstand van het Palacio Real.

Vanaf het centraal gelegen Plaza Mayor is het ruim vijf minuten lopen naar het Palacio Real, dat aan de westkant van het centrum ligt. Vanuit de stad gezien: achter het paleis liggen stadspark Campo del Moro en daarachter de rivier Manzanares. Niet ver van het paleis ligt een ander park: Parque del Oeste, waar je prima kan wandelen.

Palacio Real – het koninklijke paleis in Madrid

Het Palacio Real is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Spaanse hoofdstad. Je kunt ook in het paleis rondkijken. Voor een kaartje betaal je normaal gesproken 10 euro. Maar, er zijn tal van momenten dat je voor niets naar binnen kunt. Bijvoorbeeld op International Museum Day (18 mei) en de Spaninh National Holiday (12 oktober). In de winterperiode, van oktober tot maart, hoef je tussen 16.00 uur en 18.00 uur geen entree te betalen. En in de zomerperiode, van maar tot september, is het Palacio Real van 18.00 uur tot 20.00 uur gratis toegankelijk.

Het paleis telt vele kamers (ongeveer 3000) en gangen. Bijvoorbeeld een troonzaal, een ruimte voor gala’s en een koninklijke kapel en apotheek en een galerij met schilderijen en andere kunstwerken. Net als bij bijvoorbeeld Buckingham Palace in Londen vindt er bij Palacio Real een wisseling van de wacht plaats, Dat gebeurt iedere woensdag van de maand. Behalve in juli, augustus en september. De wisseling van de wacht vindt plaats op Plaza de la Armería, voor Palacio Real, en duurt ongeveer veertig minuten.

Plaats een reactie