Het openbaar vervoersnetwerk in Madrid

Madrid beschikt, net als London, over een efficiënt metrostelsel. Wachttijden zijn kort. En je kunt bij bijna alle bezienswaardigheden in de buurt uitstappen. Met de bus en lopen kan natuurlijk ook. Bovendien is reizen met de metro snel en voordelig. Bijvoorbeeld met de Madrid Tourist Travel Pass. Fietsen is niet zo gebruikelijk als bijvoorbeeld in Amsterdam.

Blijf je een paar dagen? En wil je veel zien in korte tijd? Met de Madrid Tourist Travel Pass kun je ongelimiteerd met het openbaar vervoer reizen. Een dagkaart voor volwassenen kost 8,40 euro, kinderen tot 12 jaar de helft. Dat is voor zone A. Je kan dan gebruik maken van de metro, bussen (EMT), ‘suburban train’ (RENFE) en Light Rail. Prima voor een dagje sighseeing. Voor 17 euro heb je een kaart voor Zone T, kinderen voor 8,50 euro. Je kunt dan ook met in de omgeving van Madrid reizen. Met de trein, bus en lightrail. Bestellen kan online.

Voor een enkele reis met de metro betaal je 2 euro. Een tienrittenkaart kost ruim 12 euro. Naar het vliegveld ben je gemiddeld zo’n 5 euro per persoon kwijt. Het metrostelsel van Madrid telt meer dan 300 stations, is 294 kilometer lang. Dagelijks maken zo’n drie miljoen mensen gebruik van de ondergrondse. Net als in Londen hebben de metrolijnen verschillende kleuren. Plattegrond.

Het centrum van Madrid is in vergelijking met andere Europese hoofdsteden niet zo uitgestrekt. Het is daarom geen straf van de ene na de andere bezienswaardigheid te lopen. Let wel op dat het niet te warm is. Beste tijd om te gaan is in het voor- of najaar. Heb je geen zin om te lopen?  Met de bus kun je de stad ook goed ontdekken. Je kunt bij de chauffeur een kaartje kopen of je metrokaart gebruiken. Buslijn 2 is een bekende route in het centrum. Nachtbussen vertrekken van Plaza de Cibeles.

Plaats een reactie