De prachtige omgeving rondom Madrid

Wil je niet alleen de hoofdstad Madrid verkennen, maar ook de omgeving? Bezoek dan de schilderachtige steden Segovia en Toledo. Goed te bereiken met de auto en de trein. De reis vanuit de Spaanse hoofdstad duurt ongeveer een uur.

Segovia

In Segovia ijkt de tijd stil te staan. Je waant je in een Romeinse stad van tientallen eeuwen terug. In het oog springt het oude en wereldberoemde aquaduct. De oude stadsmuur, het blakende kasteel El Alcazar en de kathedraal geven de stad een even sprookjesachtige als middeleeuwse allure. Zeker in het weekend, als de monumenten zijn verlicht. Aanrader: struin gewoon rond door de oude, kronkelige straatjes. Segovia ligt in de regio Castile and León. Ruim negentig kilometer ten noordwesten van Madrid. Vanuit de Spaanse hoofdstad is het ongeveer een uur rijden. Via de snelwegen A6 en AP-61. Een mooiere route is door de bergen. Sla dan op de A6 bij Collado Villalba af naar M-601. Je rijdt dan een stuk over slingerwegen door de bergen. Met fraaie uitzichten over de Sierra Guadarrama. De rit duur dan wel iets langer.

Toledo

Vanuit Madrid is het ruim een half uur met de trein naar Toledo. Met de auto doe je er ongeveer een uur over. Een bezoek aan een van de oudere steden van Spanje is zeker de moeite waard. Zonder twijfel. Waarom? Je vindt de hele geschiedenis van het land op een relatief klein oppervlakte. In Toledo leefden joden, christenen en moslims eeuwenlang schouder aan schouder. De stad van ‘de drie culturen.’ Je vindt er bijvoorbeeld nog Moorse gebouwen, synagogen en kerken. Enkele bezienswaardigehden: de kathedraal van Toledo en fort Alcazar of Toledo. Een stad met keizerlijke grandeur. Gebouwd op de oever van de rivier Tajo. Hoe verken je de stad het best? Gewoon wandelen. Door de schilderachtige straatjes en nauwe steegjes. Over met keien bezaaide straten. Sla het Museo de Santa Cruz niet over. Je vindt er talloze religieuze kunstwerken.

Plaats een reactie