De fijnste parken in Madrid

Madrid telt vele stadsparken. In bijna iedere wijk is er wel een. Het mooie: door de zachte weersomstandigheden zijn de parken bijna het hele jaar groen en vind je er bloemen in alle kleuren van de regenboog. De bekendste parken zijn Parque El Rertiro, Campo del Moro en Parque El Retiro.

Parque El Retiro

Een van de bekendste en mooiste parken in Madrid is Parque El Retiro. Het is in de Spaanse hoofdstad letterlijk een groene oase – aan de oostkant van het centrum. Je kunt makkelijk in het stadspark komen. Bijvoorbeeld met de metro. Station Retiro (L2) grenst aan het park. Ideaal om rustig een boek te lezen, te joggen, skeeleren, fietsen of gewoon te relaxen op een van de vele grasvelden. Of luister naar een van de straatmuzikanten. Je treft in El Retiro ook meerdere monumenten. En weelderige tuinen. Met namen als Jardin de Vivaces, Jardines de Cecilio Rodríguez. Ook een wandeling door de fleurige rozentuin is meer dan de moeite waard. Aanrader: loop minimaal een dagdeel rond in Parque El Retiro. Metro: Retiro (L2).

Parque del Oeste

In Parque del Oeste heb je een van de mooiste uitzichten over Madrid. Bovendien kun je goed wandelen over de goed bijgehouden paden. Je vindt er meerdere rozentuinen, fonteinen en verschillende monumenten. En uitgestrekte grasvelden en talloze boomsoorten. Het is minder druk dan in andere Madrileense tuinen en parken. Dat maakt het Parque del Oeste ook geschikt voor skeeleren, fietsen en skateboarden. Het park is goed bereikbaar met de metro. Je kunt bijvoorbeeld uitstappen bij Intercambiador de Moncloa, Argüelles of Ventura Rodriquez.

Campo del Moro

Vanuit het centrum gezien ligt Campo del Moro achter het beroemde paleis Palacio Real. Aan de andere kant van het stadspark ligt de rivier Manzanares. De twee grote en fraaie fonteinen in het park onderscheiden Campo del Moro van veel andere parken.  Aan Campo del Moro grenst het geordende Jardines de Sabatini, met verschillende planten en een rechthoekige vijver. Metrohalte Principe Pio ligt naast het park. Let wel op dat het best druk kan zijn in de tuinen en het park. Palacio Real is een van de populairste toeristische attracties in de stad. Veel mensen blijven na een bezoek aan het paleis hangen in Campo del Moro. En niet zonder reden.

Plaats een reactie